Here is the recipe (in French and in English) if you would like to try. Remember to slice the apples very thinly and add a bit of butter and sugar on the top before putting in the oven. Enjoy.
Tarte aux pommes
Ingrédients :
150g de farine
Une pincée de sel
55 g de beurre
60 – 80 ml d’eau
4 pommes
3 cuillères à soupe de sucre
La pâte
a)
Versez
la farine et le sel dans un saladier
b)
Ajoutez
le beurre et le mélanger à la farine
c)
Versez
l’eau petit à petit et mélangez
d)
En
utilisant le rouleau, étalez la pâte, saupoudrez de farine afin que la pâte ne
colle pas
e)
Beurrez le moule
f)
Déroulez
la pâte dans le moule
Préchauffez le four à 220˚/ 7
Garniture
a)
Pelez les pommes
b)
Coupez
les pommes en quartiers
c)
Disposez
les pommes dans le plat
d)
Saupoudrez les pommes de sucre
e)
Ajoutez 4 petits morceaux de beurre
Mettre la tarte au four et la
laisser 30-35 minutes
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Ingredients :
150g plain flour
Pinch of salt
55 g butter
60 – 80 ml water
4 apples
3 tbsp sugar
The pastry
a)
Sift the
flour and salt into a bowl.
b)
Rub in the
butter until the mixture resembles breadcrumbs.
c)
Stir in
water to bind the pastry.
d)
Roll out
the pastry to a round slightly larger than the dish, put flour underneath so it
does not stick
e)
Butter
dish, spreading a little bit of butter
f)
Roll
pastry around the rolling pin and then unroll over the dish.
Preheat oven to 220˚/gas 7
Filling
a)
Peel
apples
b)
Slice them
in a half moon shapes
c)
Place them
on the pastry starting from the outside
d)
Sprinkle
sugar on the apple
e)
Put 4
little pieces of butter
Put pie in oven for 30-35 minutes
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